Krämig fiskgratäng med pressad potatis

DSC_0749 DSC_0750Jättegod fiskrätt som fick alla tummar upp runt vårt köksbord.

4 personer

700 gram vit fisk – jag vet, det låter mycket med den liksom bara försvinner så god den är. Vi hade 400g till 1 vuxen 2 barn.

2 dl lätt creméfraiche

1 vitlöksklyfta

1 msk skånsk grovkorning senap

ca 3 msk fryst eller färsk persilja

1 krm salt

1 dl riven ost

Potatis att servera till.

Koka potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop cremefraiche, sepap, salt och persilja och bred över fisken. Strö på ost och grädda i ugnen ca 20 minuter. Koka ärtor, skala och riv morötter och pressa potatisen i en potatispress. Servera, ät och njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s