Chili con carne

chili klipptgrönsaker

Chili con carne är vår spagetti o köttfärsås. Mustig, het och perfekt i matlåda dagen efter. Här ska ni får ett recept med gott om grönsaker i, vilket vi verkligen gillar!!

Till 4-6  personer

500 gram köttfärs

1 zuccini

2 morötter

½-1 orange paprika

1 purjolök (eller  2 gula lökar)

8 st champinioner

2 burkar vita bönor i tomatsås (Heinz)

1 tsk sambal oelek

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

½-1 dl chilisås

salt, svartpeppar, vitpeppar och viktigast av allt – spiskummin. Jag brukar ha i en halv burk tacosås också om jag har det hemma.

Hacka och fräs grönsakerna, zuccinin tar längst tid, och lägg i en gryta. Stek köttfärsen och häll i grytan. Tillsät bönor, sambal, tomatpuré, vatten och chilisås och låt koka ihop 20-25 minuter. Koka under tiden ris och servera till.

Jag äter helst min chili med ett gott bröd, utan ris och såklart en stor krispig sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s