Nu börjar det…

kirskål rabarber

Jag bryr mig inte ett dugg om att man kan mixa pesto, baka paj eller göra sallad på späd kirskål – jag hatar den! Sprang snabbt bort och rafsade bort löven vid rabarberlandet. Och jovisst, de är på väg. De också. Sida vid sida.

tonfisksoppa

Ikväll åt vi något jag kunde äta fem portioner av, minst, när jag var yngre – tonfiskpasta! Nuförtiden får den absolut inte smaka tonfisk, så grytan har ändrat karaktär med åren, men är fortfarande, citat ”Fantastiskt god”

Till 4 personer

1 knipplök med stjälk och allt

1 burk tonfisk i vatten

olja att fräsa i

1 paket krossade tomater, vitlök & örter

1 stor msk tomatpuré

1-2 tsk sambal oelek (det blev staaaarkt)

en skvätt kanske 1 dl, matlagningsgrädde

svartpeppar, vitpeppar, en nypa socker

1 dl cocktailtomater.

Pasta att äta till.

Hacka löken och fräs i oljan. Häll av vattnet från tonfisken och häll ner fisken i grytan. Tillsätt allting utom tomater och låt puttra medan pastan kokar. Häll till sist i tomaterna och låt dem bli mjuka.

Servera med grönsaker och (behöver du fjäska för barn eller kräsna män) riven ost

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s