Påskens pytter i en paj

pajDet sägs att Cajsa Varg inte alls sa ”Man tager vad man haver” utan ”Man tager om man så haver”. Ikväll hade jag bara massa konstiga påskrester i kylskåpet som griljerad skinka, jättemycket salladsmix, nutellafrosting o gräddfilsås. Vad kan det bli av det?

Jag tog vad som passade och gjorde en paj. Nu hann solen gå ner innan den blev klar, därav en jättekass bild. Men känslan ska vara att man kan använda nästan vad som helst att göra god matlåda på!

1 paj

1 dl grahamsmjöl (överväg inte ens att bara ta vetemjöl, det blir inte ens hälften så gott)

2 dl vetemjöl

100 g margarin

½ tsk örtsalt

Fyllning:

200 g spenat (eller en påse salladsmix men alla möjliga gröna blad)

en bit skinka

3 ägg

3 dl  mjölk

½ dl ädelost på tub (kan uteslutas)

salt, peppar

1½ dl ost

Nötter, valnötter är gott, att lägga ovanpå de sista 10 minuterna

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt stå kallt en stund. Tryck ut degen i en form ca 24cm/d, nagga och förgrädda ca 10 minuter.

Fräs spenaten i smör och krydda med salt och peppar. Hacka skinkan. Vispa ägg, mjölk och ädelost och smaka av med salt och peppar. Lägg spenat och skinka i pajskalet och häll på äggblandningen. Toppa med ost. Ställ in i ugnen, ca 30 minuter. När det är 1o minuter kvar lägger du på valnötterna, om du kommer ihåg det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s