Grahamsskorpor

grahamsskorporTEN_SK~1

De här skorporna är som guldkanter i livet. Baka dem idag!

24 ganska stora skorpor;
50 g margarin
1/2 dl olja
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
3-3 1/2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
Smält margarinet och tillsätt mjölk och olja. Värm till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan. Tillsätt resterande vätska, ev socker, salt, grahamsmjöl och sist vetemjölet. Arbeta till smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Knåda degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 24 delar som du rullar till bullar, plattar till något och lägger på plåt. Jäs under bakduk 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter.
Låt svalna något och dela sedan bullarna med en gaffel. Stick i gaffeln och ”bänd upp”. Lägg halvorna på plåten med snittytan uppåt och grädda i ytterliggare 5 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Torka skorporna i 1½-2 timmar eller tills de är ordentligt torra. Förvara i torrburk med lock.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s