Goda grova bullar med rågkross och keso

bullar 550336

Kör en liten brödkavalkad nu. Har så många fina brödrecept från min första blogg. Detta grova brödrecept fick 10 kommentarer, vilket man får betrakta som mycket för en så liten blogg. Ska helt klart skriva upp rågkross på listan nästa gång!!

Så här skrev jag på min gamla blogg: Idag bjuder jag på dessa superbullar. Ett riktigt höjdarrecept enligt min mening. Rågit grova och härligt saftiga är de på en och samma gång. Dessutom har de upp till ett par dagars längre fräschhet än vanliga hemmabrödbullar.

16 Goda grovbullar med keso
3 dl vatten
1 dl rågkross
25 gram smör eller margarin
50 gram jäst2 dl vatten
½ dl keso
1 msk sirap
1 tsk salt
ca 12 dl Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
Koka upp vatten och rågkross.
Ta av kastrullen från värmen, lägg på lock och låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
Smula ner margarinet i degbunken och tillsätt vatten, sirap, salt.
Låt degvätskan svalna till den är fingervarm.
Smula ner jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt nästan allt mjöl och knåda ordentligt. Tillsätt sist keson och knåda in den i brödet (Jag tillsätter den sist för att jag vill behålla kesokulorna hela)
Lägg en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
Ta upp och knåda den på ett mjölat bakbord. Dela i 16 bitar och rulla till bullar. Doppa i lite mjöl så får ser bullarna charmligt rustika ut. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 20-30 minuter. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 10-12 minuter.
Låt dem kallna på galler under bakduk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s