Kvällsfika: karamelliserad ananas med glass

IMG_20130305_214310Jag vet inte hur mycket man egentligen ska uppmuntra köp av exotiska frukter som flugits/skeppats/bilats hit till iskalla Norden… Det är iaf mer miljövänligt att åka till Ica o handla en, än flyga över familjen till Sydamerika och plocka en själv.

Hur som helst. NU är de riktigt goda och dessutom till bra pris i affären. I kväll hade vi anledning att festa till det och då passade denna fräscha dessert utmärkt.

Till 4 personer

½ färsk ananas

2 msk smör

½ dl strösocker

½ citron (hade inte vi) tog en kludd sirap istället 😉

½ dl kokos att rosta

Rosta kokosen försiktigt i en torr, het stekpanna.

Värm smör, socker  och citron i en stekpanna tills det blir karamell. Dela ananasen i skivor och plocka bort stocken. Lägg, försiktigt det är varmt, ner frukten i karamellen och låt den gotta sig där 5 -6 minuter. Servera på snygg tallrik med en skopa glass, karamellsåsen och toppa med kokos. Godis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s