RGBRD_~1
Varför det heter just Rågbröd vet jag inte, det innehåller ju bara rågsikt och färgas av enormt mycket mörk sirap. Gott och andaktigt är det i alla fall. I min receptbok heter det ”Rågbröd ála husförsamlingsmötesfika” just för att detta enkla långpannebröd som varken behöver jäsa eller knådas, brukade bakas till barndomens husförsamlingsmöte (vad man idag hade kallat, tja, hemgrupp)
1 långpanna 30×40 cm
5 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver ca 12 dl rågsikt
1 ägg att pensla på och valfria frön eller rågkross att strö på
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll i filmjölk och sirap. Arbeta hastigt ihop degen.
Platta ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på varfria frön eller kross. Grädda i 225 grader varm ugnen, ca 15 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s