Müsli

DSC_0661 DSC_0667

Jag har ätit fil med blåbär o müsli i stort sett varje morgon de senaste 8 åren. Med undantag för några grötmornar då och då. And I totaly love it!! När jag var gravid o mammaledig kunde jag lätt ätit denna delikata rätt 3 ggr om dagen – utan problem. Ja, ni förstår detta är min absoluta favorit mat. Alla kategorier (frukost, lunch, mellis, middag)

Har inget recept, men brukar göra ungefär såhär:

Blanda havregryn o rågflingor i en ungsfast form. Blanda 2 msk vatten, 2 msk neutral olja, 1 msk honung i en kopp och häll över. Blanda om väl. Rosta i ugn 200 grader, ca 20-30 minuter. Vänd flingorna någon gång så det blir jämnrostat.

Blanda ner nötter, solrosfrön, linfrön o kokos och blanda om. Förvara i tätslutande burk. Gillar du aprikoser, russin eller fikon hackar du ner dem och blandar ner de också.

Servera med fil och yoghurt och gärna med bär i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s