Ett äpple om dan…

DSC_0650 DSC_0652…håller doktorn från stan.

Äppelkräm till 4 personer

6-8 smakfulla äpplen (beroende på storlek)

6 dl vatten

1 msk socker

2 msk potatismjöl

Skala äpplena (och ät upp skalet) och dela dem i mindre bitar. Koka under tiden upp vattet o socker. Lägg i äppelbitarna och koka dem mjuka under lock och på svag värme. Mosa till dem lite med en potatisstöt och ta grytan från plattan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om kaftigt och ordentligt. Ställ tillbaks grytan på plattan och låt krämen bara precis koka upp. Häll upp i fin skål och servera med mjölk när den svalnar lite. En kringlakex eller knäckebröd är gott till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s