Brötchen

IMG_20130102_094409IMG_20130102_100123Startade nya året med ett brödbak och eftersom det, efter många döbakade limpor, råkade bli riktigt bra delar  jag gärna med mig av receptet, hämtat ur Rutiga kokboken. Ost o päronskivor på är gott.

16 st

25 g jäst

5 dl fingervarmt vatten

1 msk olja

2 tsk salt

2 dl grahamsmjöl

ca 1,1 dl vetemjöl (tog knappt hälften fullkornsvetemjöl)

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och rör ihop. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills du får en ganska fast och fin deg. Låg jäsa på sval plats i 4 h (Min deg svällde över efter 2h så det fick räcka och blev bra ändå)

Dela degen i 16 bitar och forma till ovala bullar. Lägg på bakplåtspapprad plåt och låt jäsa under bakduk 30 minuter. Skär en djup skåra med en vass kniv i varje bulle och pensla ev med kallt vatten. Grädda bröden 275 grader ca 8-10 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s