Världens godaste fika!!

Alltså, jag vet inte om det är PUMPAKAKAN!! HJORTRONSYLTEN!! eller VISPGRÄDDEN!!! Men denna delikata rätt får mig att svimma!!

Jag råkade ta lika mycket mjöl som mjölk, men det gör ingenting det blev toppengott ändå. Så har du massa pumpainnanmäte kvar såhär i lykttider, så svep i hop denna goding på en gång!! Konsistensen på kakan påminner väldigt mycket ostkaka, om man följer receptet vill säga. Gillar man mer ha sockerkakastuket tar man 2 dl vetemjöl.

Pumpakaka till 6 personer

500 g pumpa
2 ägg
½ dl strösocker
½ dl kärnvetemjöl med fullkorn (jaja, eller vanligt vetemjöl)
2 ½ dl mjölk
7 mandlar
3 bittermandlar

Skär pumpan i mindre bitar och koka dem mjuk, ca 10 minuter. Låt den rinna av väl och mixa sedan sönder den. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandlarna och blanda ner tillsammans med mjölk, mjöl och pumpamoset.

Häll i en smord form, 24 cm/d funkar bra och grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter. Min var klar efter 20. Servera avsvalnad tillsammans med sylt o vispgrädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s