Somriga sötebrödskringlor

Kringlor måste ändå vara bland det sommrigaste man kan baka. Dessa tillhör den söta, fika på något trevligtställe, varianten. Receptet kommer från min barndom och min mamma.

24 krinlgor (ungefär)

1,5 dl grädde/gräddfil/cremefraisch

100 gram smör eller margarin

100 gram socker

1 tsk hjortonsalt

300 gram vetemjöl

pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna och smula ner smöret så allt blir mjöligt och jämt. Blanda i gräddprodukten du valt och blanda om till en smidig deg. Den ska vara formbar så ta i lite mer mjöl om den är för kletig.

Dela degen i 24 bitar, rulla ut till längder och forma till kringlor och doppa dem sedan i pärlsocker

Grädda i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s