Rågkakor

”Barnens favorit”  har jag skrivit i marginalen av detta recept. Och det blir en väldigt barnvänlig konsistens på detta bröd, jag skriver inte svampigt, men mjukt och gosigt. Och så är det ju fuuuuulllt av snälla fibrer. Kalasbra, helt enkelt!

4 Rågkakor

50 gram jäst

5 dl fingervarmt vatten

1 msk mörk brödsirap

½ msk ättikssprit

2 tsk salt

8 dl fint rågmjöl

5 dl vetemjöl (I detta fall vetemjöl special)

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, salt, ättikssprit, rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Fös upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Forma till platta limpor, lägg på plåtar med bakduk över och låt jäsa 20-30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader och grädda därefter bröden i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s