Smågodis

Jag prioriterar gärna en hembakt pralin framför en påse industrigodis (vars innehållsförteckning mest består av lusblod, socker och kemiska konstellationer) För tacka vet jag smör, socker, mjöl och kärlek. Och i detta fall, även hasselnötter och mandel.

Dessa små godisbitar fullkomligt smälter i munnen och är så goda att världen stannar när för en mot munnen.

Receptet kommer från Anna Bergenström via min förträffliga väninna Stick&SmåkaksElin!

Ca 65 st Nötmandelpraliner

50 gram hasselnötter

50 gram mandel

1 dl strösocker

200 gram smör

3 dl vetemjöl

Mal mandel och nötter i mandelkvarn (Anna skriver att man INTE kan ta bara nötter ELLER mandel, det blir inte alls samma grej. Man ska heller INTE mala mandeln i maskin)

Rör smör och socker pösigt. Häll ner de malda mandelnötterna och sist mjölet. Knåda raskt ihop till en deg. Forma till små bollar av en stor hasselnöts storlek och lägg på plåt. Platta till kakorna med en gaffel för fina räfflor. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader ca 10-12 minuter.

Dessa kakor gör sig förträffligt till en kula vaniljglass av god kvalité med varma hallon och blåbär. Mmmmm.

Annonser

4 responses

    • Haha, man ska mala den för hand i en sån där man vevar på. Inte i en hushållsmaskin… Men fråga mig inte vad skillnaden är. Allt är enligt Anna Bergenström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s