Flädersorbet

En svalkande sommardessert en januarilördag?

Det här är en frisk och fräsch sorbet som inte bör tas fram ur frysen förrän gästerna sitter vid bordet och serveras i djupa koppar. För här är det stor smältvarning! Till och med i januari.

I bakgrunden: Tosca!

Sorbet till 6-8 personer

4 dl fläderblomssaft

saften av två apelsiner

4 äggvitor

ev. 3 msk socker (beroende på hur söt din saft är)

Bär till garnering

Pressa ur saften från apelsinerna och blanda med saften. Häll i en bunke och sätt in i frysen tills saften är halvtinad. Vispa äggvitorna till maräng och tillsätt sockret på slutet. Ha fram den halvtinade saften från frysen och vänd ner äggvitorna. Häll i en form, jag rekommenderar nog en som inte är så djup som min, så att sorben får god chans att blanda sig och frysa till.

Ställ in sorbeten i frysen men ta ut den en gång i timmen ungefär och blanda om ordentligt. Enligt receptet skall sorbeten vara klar efter 3 h, men enligt erfarenheten kan du sluta röra efter 4 h och sedan låta den stå över natten.

Servera när gästerna sitter vid bordet och njut av sommarsmaker!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s