Het laxgryta med wokgrönsaker

Lite fisk efter helgernas köttorgie? Det här är en fräsch fiskrätt som gör det lättare att hålla gårdagens hälsolöften. Den fick fyra av fyra tummar upp av en tämligen hård jury i varierad ålder.

Lunch till 4 personer

400-450 gram laxfilé

½-1 påse wokgrönsaker (är man 4 vuxna eller väldigt hungriga skall man definitivt ha en hel påse)

1 burk kokosmjölk

½ dl sweet chilisås

½ hönsbuljongtärning

2 tsk mald ingefära

ev. pressad lime att ha i mot slutet.

valfritt ris  – eller ännu hellre, bulgur eller quinoa.

Dela den färska eller halvtinade laxen i mindre bitar och stek den i en stekjärn eller wokpanna. Ta av laxen, ös på värmen och stek wokgrönsakerna i pannan ca 5 minuter – de ska liksom behålla sin krispighet. Slå på koksmjölk, sweet chili och buljongtärning och låt koka ihop. Stoppa ner laxen, pressa ev i lite lime, rör om och servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s