gott slut

Jag köpte nyårsgodis igår, smakade och kände bara: BLÄ, vad ÄR det här? Efter julens alla hemlaga kolor kändes karamellkungen hemskt blasé. Jag funderade inte länge innan resten av blockchokladen var smält och de sista pekannötterna skalade och snart stod på bordet ett fat frasiga chokladrutor att ringa in det nya året med. Åh, ljuvliga rena smaker!

12 bitar Frasig puffchoklad

150 gram mörk choklad, block går fint

1 dl blandade nötter (hasselnötter, mandel och pekan är gott)

1tsk matolja

2 dl havrefras

2 dl puffat ris

Rosta nötterna i en stekpanna, gnugga noga bort att ska och hacka dem mycket grovt. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Platta till smeten lite med baksidan av skeden. Låt stå kallt nån timme och skär sedan i ljuvliga små bitar. Förvaras kallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s