Tjusig wienernougat

Det oknussligaste av allt julgodis är också de allra tjusigaste. Detta är wienernougat, den enda julgotta min älskling kan tänka sig förtära vid jul, och därför det han med stolthet bidrar med till godisbordet.

Såhär brukar han göra:

100 g flagad mandel

250 g nougat

125 g mörk choklad

Rosta mandeln i en torr stekpanna så de nätt och jämt får färg. Häll av genast.

Dela nougat och choklad i mindre bitar och smält i vattenbad tills det blir en jämn smet. Rör ner mandeln och häll smeten i en 20×20 cm form klädd med bakplåtspapper. Ställ in nougaten att stelna i kylskåp, minst 3 timmar. Skär den sedan i tjusiga bitar 1,5 cmx 3 cm brukar bli pralinaktigt och snyggt. Förvara i snygg burk i kylskåpet tills det är dags för Kalle Anka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s