Veganknäck

KAN man göra knäck utan den hederliga vispgrädden undrade jag, som fått en mjölkallergiker om halsen, nyss. Och nu har jag svaret: Det går hur bra som helst! Till godistillverkning, eller i alla rätter egentligen föredrar jag soyagrädde framför havren. Soyagrädden ger en mer naturell smak och det gillar vi.

Alla har recept på knäck, men här kommer ett till alla veganer och mjölkproteinkänsliga!

för 20-25 stycken

1 dl soyagrädde

1 dl socker

1 dl ljus sirap

En näve skållad mandel, om man vill.

Blanda allt utom mandeln i en tjockbottnad kastrull och koka på medelvärme tills smeten klarar kulprovet. Det tar 15-20 minuter på en sådan här liten sats. Skålla och finhacka mandeln och häll ner kastrullen när knäcksmeten är klar. Häll upp i knäckformar och låt stela på sval plats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s