Underbar och älskad av alla

Jag läste någonstans att sinnebilden för många är två vuxna och två barn som sitter hemma om kvällen, pratar om dagen som varit och äter en god kvällsmat tillsammans. Till min sinnebild hör också ett välstädat och smakfullt inrett hem, en nytränad, superfit och välsminkad mamma som tar sig tid att pyssla med sina barn, baka adventskaka och bjuda över perfekta vänner på fika, efter att hon varit engagerad i något ideellt projekt på förmiddagen och lagat en välbalanserad lunch till familjen däremellan. Pappan är attraktiv men familjekär och trogen och jobbar på ett trevligt företag och tjänar gott om pengar.

Jag vet inte om det är typiskt för att jag är kvinna eller i 25-30 årsåldern. Men någonstans tror jag faktiskt att jag ska klara av allt det här. Samtidigt. Och att det inte bara ska bli bra, utan perfekt. Och det går ju inte och det blir det ju inte.

Jag har lätt för att baka och har så gott som alltid nybakat bröd hemma. Däremot har jag oerhört svårt att få tiden att räcka åt att diska upp efter mig. Eller städa överhuvudtaget för den delen. Och jag har väldigt svårt att få in tid till träning i schemat, även fast jag gärna skulle vilja och vet att det gör mig gott.

Och såhär är det ju för alla. Vi har olika skills och det går olika snabbt o lätt för oss att göra saker.

Jag tror Guds sinnebild är att alla skulle känna sig trygga och fria att blomma ut i det man tycker är roligt och vill prioritera. För det är oftast det man är bra på. För vi kommer inte hinna med allt, och vi kan inte allt, så är det bara. Så jag önskar samtidigt att vi skulle känna samma frihet att nedprioritera det som andra är duktiga på och låta de sköta ditt. Så kanske vi kan komplettera varandra någonstans.

Tänk att hela stan är ett knytkalas där alla får bidra med sitt. Varken mer eller mindre.  Gud skapade oss med 100 % värde. Alla med olika färdigheter, men med precis samma värde.

Annonser

6 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s