Mats Mus morotssoppa

Mats Mus vill inte äta sin morotssoppa, men DET vill jag! Det här är medicin för sura magar – morötter, apelsin, vita bönor och ingefära, alla råvaror med en pH-sänkande effekt och  det bästa du kan ge din mage om den bråkar och är lite sur. Dessutom är en höstigt härligt jättegod!

Receptet kommer från DEN HÄR fantastiska boken, och barnboken, vilken jag med varmt hjärta kan rekommendera, hittar du apbilligt HÄR

En rejäl gryta morotssoppa

500 gram morötter

en rejälbit (typ 200 gram) rotselleri

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 liter vatter

2 grönsaksbuljongtärningar

1 burk vita bönor

3-4 msk pressad apelsinjuice

½-1 tsk malen ingefära

1 krm svartpeppar

Skala morötter, rotselleri, lök och vitlök och hacka dem grovt. Koka alltsammans mjukt i vatten+buljongtärningar ca 10-15 minuter. Sila bort buljongen och spar den. Skölj de vita bönorna noga och mixa dem tillsammans med grönsakerna. Häll tillbaka det mixade och buljongen i kastrullen och smaka av med apelsinsaft, ingefära, salt och peppar. Servera med ett gott bröd, i detta fall en skiva glutenfritt höjdarebröd.

Annonser

One response

  1. Åa, jag blir alltid så himlans sugen på mat och bröd när jag läser din blogg! Och den här morotssoppan skulle sitta finfint nu, med en sådan ond mage som jag har fått för tillfället…:(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s