Soliga grova frukostfrallor

De här frallebullarna blev riktigt goda, måste jag säga. Riktigt saftiga och fulla av fibrer.

20 solskensfrallor

1 dl grovt rågmjöl

1½ dl kokande vatten

50 gram jäst

5 dl vatten

1½ tsk salt

½ dl sirap

5 dl grovt rågmjöl

ca 10 dl vetemjöl (byt gärna ut 5 dl mot vetemjöl special)

Ägg till pensling + solroskärnor

Blanda rågmjöl med kokande vatten och låt stå en stund. Detta kallas att man skållar mjölet, vilket gör brödet saftigt.

Blanda i vatten, jäst, salt och sirap och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt rågmjöl och det mesta av mjölet. Kör det en bra stund i degmaskin, eller ännu längre för hand. Låt jäsa under bakduk 40-50 minuter. Fös ut degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar som du sedan rullar till söta små bullar. Platta till dem något. Lägg på plåt med en bakduk över och låt jäsa ca 20 minuter . Under tiden värmer du ugnen till 225 grader. Pensla ev bullarna med ägg och strö på solroskärnor.

Grädda i mitten av ugenen, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Annonser

3 responses

  1. Pingback: Lördagslänkar | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s