Kinesisk mandelkyckling

Lite kinesiskt i höstmörkret? Det här är barndom och kalas hos mormor för mig. Dessutom en kanonfin rätt när man som vi behöver laga mjölkfritt. Krämig kycklinggryta utan feta mjölkprodukter, borde inte alla bara gilla?!!

För 4 personer:

800 gram kyckling (när jag har gott om tid köper jag en hel kyckling som jag  styckar och tar tillvara allt kött på – SÅ mycket godare än filé, men det kräver lite tid)

1-2 hg champinioner

1 dl sötmandel

2 gula lökar

4 msk olja eller margarin

1 msk vetemjöl

3 dl hönsbuljong (du får jättefin buljong när du kokar kycklingrenset i lite vatten med massor av kryddor)

1½ tsk kinesisk soya

salt, vitpeppar

Skålla mandeln. Hacka lök och svamp. Bryn ev mandeln i oljan tills den är knaprig. Ta av från pannan och fräs lök och svamp. Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem nätt och jämt färdiga. Lägg kyckling, lök och svamp i en gryta och pudra över mjölet. Späd med buljonen och smaksätt med soya, salt och peppar. Låt koka upp och sedan kan det småsjuda ca 15 minuter. Häll sist i mandeln och servera med ris och goda grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s