Snurriga pizzor

Kan vi inte äta pizzabullar ikväll? Tja, varför inte, tänkte jag. Fulaste snurrorna i stan, men rättså goda vill jag lova. Speciellt med krispig vitkålssallad till. Yummi, bästa picknickkrubbet!

Vi har en liten mjölkallergiker här hemma så nu blir alla recept berikade med en mjölkfri variant.

2 dl fullkornsdinkel

4 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

75 gram magarin (eller mjölkfritt margarin, såklart)

2 1/4 mjölk (Jag tog havremjölk, kan också ta vatten + havregrädde)

Fyllning:

krossade tomater, bacon, svamp, lök, pizzakrydda, ost (här finns inga goda alternativ, tycker jag)… Vad du vill!!

Blanda samman alla torra ingredienserna och smula ner margarinet till en grynig massa. Häll ner mjölken och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen, mixa tomaterna släta och finhacka de övriga ingredienserna. Strö på allt utom krydda och ost, snurra ihop på längden, skär i skrivor som du lägger med ”snurran” uppåt, strö på pizzakryddor och ost om du tål det.

Lägg på bakplåtspapprad plåt och grädda i ugnen 225-250 grader ca 8-10 minuter

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s