Chili con carne

Psst. Jag vill bara påminna om ljuvligheten i en stor gryta chili (som storfräsarna hade sagt). Världens mest tillmötesgående luchlådemat,  – blir aldrig torr o dassig i micron utan håller sig krämig och smakar faktiskt ännu godare dagen efter.

Även ett uuuutmärkt sätt att introducera bönor för oerfarna!!

Min chili con carne – på en höft. Ett rejält lass.

800 gram köttfärs

1 stor lök, eller 2 små

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 burkar Heinz vita bönor i tomatsås

½ burk hot tacosås

chilisås

tomatpuré

salt, svartpeppar, basilika, chilipulver, paprikapulver, typ så nånting.

Skala, hacka  löken. Värm på olja i en stekpanna, skala o krossa vitlöken med knivskaftet och lägg ner klyftorna i oljan. Låt puttra en stund och ta sedan upp vitlöken – nu har den gjort sitt. Fräs den gula löken o häll i en stor gryta.

Fräs köttfärsen och krydda väl. Häll ner i grytan tillsammans med tomater, tacosås, bönorna o tomatpuré. Låt koka ihop ordentligt och sedan småputtra en go stund. Smaka av och krydda lite mer – det ska va bett i den.

Servera chilin i ett pitabröd, med några tacochips eller med det traditionella riset. Och så en god sallad, såklart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s