… i bröd!

Nybakade ljumma pitabröd är verkligen en sann lyx till fredagskebaben. Inte det minsta knussliga att baka – just do it!

Trevlig helg!

6 pitabröd

2 dl fingervarmt vatten

2 msk olja

½ paket jäst

1½ tsk salt

4-5 dl dinkelsikt (eller 1 dl fullkornsdinkel + 4 dl
vetemjöl)

Smula jästen och slå på vattnet. Tillsätt olja och saltoch rör om. Häll i mjölet och knåda till en fin liten deg. Tillsätt ev. mer
mjöl om det behövs – degen ska släppa kanten, då är den klart.

Låt jäsa under bakduk 15 ynka minuter.

För upp degen på bakbordet och dela den i 6 bitar och rulla dem till bullar. Lägg en bakduk över dem och låt jäsa 15 minuter till.

Kavla varje bulle till ½ cm tjock kaka, vänd och lägg på plåt – Kavla bara på ena sidan!!

Grädda direkt i 275 grader, 5-7 minuter. Låt svalna underbakduk och skär av kanten innan de ska ätas, fyllda med godsaker.

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s