Att göra eget kebebkött är galet kul! Det är löjligt enkelt och smakar precis på pricken som nere hos turken. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken? Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht! Vi serverade vår med sallad, tomat, majs och kvarg+mellanfilsås i tortillasbröd. Sjukt gott!!
Ps. Om ni tycker bilderna börjar bli väl röda och oinspererande så har ni alldeles rätt. Vi sänder nämligen live från vårt kök och vår vardag. Oknussligt och oredigerat. Ds.
4 portioner kebabkött
400 gramköttfärs
1 tsk salt
2 krm spiskummin (kebabkryddan)
2 krm svartpeppar
1 ½ ägg
Blanda samman alla ingredienserna. Lägg lite av smeten mellan två bakplåtspapper och kavla uttill en tunn kaka.
Smält matfett i en teflonpanna tills det blir gyllenbrunt. Ta av det översta lagret bakplåtspapper och vänd ner kakan i stekpannan (med pappret uppåt) Det gör ingenting om kakan är lite större än stekpannan för köttet kryper ihop jättesnabbt och blir en liten rund kebabkaka i mitten.
Stek 2-3 minuter, dra bort pappret, vänd och stek 2-3 minuter på andra sidan.
Lägg din kebebplatta på ett fat och klipp fina strimlor med en sax.
Servera din kebab som du helst önskar, kanske i bröd med sallad, tomat, gurka, majs, jalapeno och vitlöksdoftande yoghurtsås?
Oj vad gott det ser ut och så enkelt. Får prova det nån gång.:)
GÖR DET!!
Kan man kanske steka i ugnen i stället? Undrar hur många grader i så fall… Har du provat?
Hej Nina,
det borde man väl kunna… har dock aldrig provat. 225 grader skulle jag tippa på.
Lycka till!