Kycklingsallad med bulgur

Barn kan va genuint stundomsinnande när det kommer till mat! Första gången jag gjorde denna smarriga sallad blev tallrikarna fullkomligt renskrapade, Åhhhhh va gott, finns det mer? För att nästa gång vara halvfulla när ungarna smet från bordet. ”Jag är inte så mycket för grönsaker” Pyttsan!

Desto fler matlådor till mig.

4-6 portioner kycklingsallad

3 dl fullkornsbulgur

1 grönsaksbuljongtärning

400 gram kycklingfilé + marinad på ½ dl olja, 1 tsk sambal oelek, 1 msk kinesisk soya

1 liten paket blandad sallad

3 tomater

½ gurka

1 stor morot

75 gram Apertina

Rostade solrosfrön

Världens godaste dressing: En klick kvarg, en skvätt filmjölk, 1 msk tomatpuré, ca ½ dl chilisås. Blanda allt och låt stå och dra en liten stund.

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen ligga i den ett par timmar. Lägg sedan i ugnsäker form och stek i ugnen, 225 grader ca 20-25 minuter beroende på storlek. Låt filéerna svala något och skär i skrivor.

Koka bulgurn med buljongtärning efter anvisning på paketet.

Skala och grovriv moroten, grovhacka sallad, tomater och gurka. Rosta solroskärnorna.

När bulgurn svalnat kan du skvätta över lite olivolja och blanda om. Lägg bulgur i botten av ett stort fat och strö över dina grönsaker och kycklingfilén. Strö över apertina och solrosfrön. Servera med din goda dressing.

Ett svar

Lämna ett svar till hillevi Avbryt svar