Vegoburgare

Härromveckan hade jag fint luchbesök av en god vän och vegetarian från Stockholm. Jag har länge velat göra riktigt mustiga grönsaksbiffar (tänk vegoburgare på MAX) och nu såg jag tillfället! Men. Upptäckte jag.  Med grönsaksbiffar är det som med grytor – de blir godare dagen efter. Mycket godare. Här ovan avnjuter jag frystna och pånytt uppvärmda biffar, vilka smakar såååååå mycket mer.

Så stek till dessa godingar ikväll och ha dem i lunchlådan imorgon, och övermorgon och alla dagar till livets slut.

4 portioner Grönsaksburgare
1 dl röda linser
100 g broccoli
1-2 morötter
1-2 palsternackor
1 grönsaksbuljongtärning

purjolök efter behag
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl gröna ärtor
½-1 dl dinkelsikt eller vetemjöl

Färska örter, typ basilika, persilja eller likande.

Ströbröd

1. Koka linserna till de är mosiga. Tärna alla grönsaker fint och koka dem tillsammans med buljongtärningen i 5-10 minuter tills de är mosklara men ändå liite tuggmotstånd.

2. Hacka purjolöken och vitlöken och blanda tillsammans med de väl avrunna linserna.

3. Mosa grönsakerna med en potatisstöt till lagom konistens. Blanda sedan ner linsröran. Salta och peppra och hacka ner örterna.

4. Forma till biffar och vänd i ströbröd.

5. Stek dem några minuter på varje sida tills de fått gyllenbrun yta.

Servera i tortillasbröd och en krispig sallad, rikligt med grönsaker och en klick créme frasich.

 

Annonser

3 responses

  1. Jag måste erkänna att jag inte kommer ihåg.. 😦 Tror inte jag har gjort dessa sedan dess och det var ju något år sedan… Men eftersom jag inte skrivit ströbröd bland ingredienserna är en trolig förklaring att det i grundreceptet som jag hittat någonstans har stått att man ska vända dem i dinkelsikt eller vetemjöl, men så har jag vänt dem i ströbröd.
    Ledsen för ofullständigt svar.

  2. Pingback: Veckans Matkoma Vecka 52 - Matkoma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s