Måndagsdilemma

Situation: Måndageftermiddag och vi är efter ett sjuksamtal från skolan, hemma tidigt. Eftersom vi vanligtvis äter mellis på skola och jobb hade vi liksom inget vettigt mellanmålskäk hemma. Förutom en frys full av kalasrester. Chokladbullar, kokoskakor, cookies, kladdkakemuffins, havrekakor och gräddbullar…. Yummi! Och eftersom det är synd och slänga mat kan man ju faktiskt mysa till det, killen var ju trots allt lite snuvig, tyckte fröken.

Sagt och gjort. 3 sorter valde vi ut, 3 kakor var.

Och när vi sitter där som bäst och fikar och jag tänker på att det är ”synd att slänga” slår det mig. Genom att vi käkar upp det sötsliskiga (som vi nu faktiskt mår riktigt illa av) får ju våra magar agera sopsäck istället. Nu ligger kakorna och pyser och jäser  inuti våra magar istället för under vasken. Vilket är egentligen bäst? Är det synd att slänga/värt att spara sådant som vi inte mår bra av?

Nä, ingen mådde särskillt bra av det där mellanmålet, alla fick magknip, jag mådde illa och efter sådär en kvart kom de tillbaks: ”Vi är huuuuuuungriga”

Nu blev det inte långt mellan tanke och handling och snart hade fyra plåtar rågkringlor varit i ugnen. Muffins o kokoskakor åker med till närmsta personalrum, presentgräddbullarna o chokladbollar sparas till lördagsgodis och resten… slängs! För att vår magar inte är soptunnor.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s