Älskade äppel

Hur härligt är det inte att få en hel spann full med skånska äpplen…

Vi gör äppelkräm, äppelbullar, äppelbulgur, fruktsallad, äppelmackor och äppelmos.

Äppelmos

Skala o hacka två kilo äppel. Lägg dem  i en kastrull och slå på 2 dl vatten. Låt koka tills de är mjuka, men rör om ofta för det bränns snabbt vid. Mosa stora bitar med en potatisstöt eller elvisp. Dra kastrullen från värmen och väg moset. Rör ut 1 krm natriumbensoat per kilo mos (finns för den femma på kryddhyllan) och rör ner i moset. Om du har riktigt syrliga frukter kan du söta till det genom att röra ner 200-300 gram socker/kg mos.  Men det är egentligen inte nödvändigt.

Slå upp moset på väl rengjorta burkar och förvara svalt och mörkt. Eller i små plastlådor i frysen.

Annonser

One response

  1. Tack för inspirationen! Nu har vi doft av äpppelmos i huset. Moset är dock gjort av smålänska äpplen, helt okey det också faktiskt. Kom och plocka om du vill! (Vi har köttfärs i frysen och tortillas i skafferiet… 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s