Så gott som världens godaste kycklinggryta

Min kompis Mia gör en alldeles gudomlig kycklinggryta som man skulle kunna äta varje dag. Men hon är lurigt förtegen om receptet så man får helt enkelt experimentera i sin kokvrå tills man kommer i närheten. Och DET gjorde jag idag! Såhär kommer den, min skogstokiga rosmarinkyckling. Mia hade även strött över några svarta oliver.

För 4 person

400 gram kycklingfilé

½ gul lök

2½ dl kantareller

4 dl lättcremé fraisch

½ tsk sambal oelek

salt, peppar, kött&grillkrydda (ja, jag erkänner)

färsk eller torkad rosmarin

Skär kycklingen i fina strimlor. Finhacka lök och grovhacka svampen. Fräs svamp och lök och häll över i en gryta. Stek kycklingen o krydda med salt o kött&grill och häll i grytan. Tillsätt cremé fraisch, sambal och kryddor och låt småputtra ca 10-15 minuter. Strö över rosmarin.

Servera med fullkornspasta o en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s