Nu ska vi grodda

Grodda bönor är riktigt spännande!

Fulla av protein, fibrer och mineraler är mungbönor guld att stoppa i sig och sina små. Jag strör det över allt jag kommer åt. I salladen såklart, på omeletten, köttfärsåsen på kesomackan osv. Väldigt användbart och smakrikt.

Såhär gör du:

Skölj 1 dl mungbönor noga. Lägg dem i den stor glasburk med vid öppning, fyll på med vatten, sätt en kökshandduk över och fäst med en gummisnodd. Låt dem ligga iblöt 5-12 timmar.

Häll av vattnet och skölj bönorna och på med handduken igen. Ställ burken lutande, diskbänken är perfekt. Sno gärna handduken över burken för bönorna groddas i mörker.

Skölj bönorna 2 gånger om dagen i 2-3 dagar. Jag tar mina groddar när det är ungefär 1 cm svans, resten är bara vatten.

Förvara dina groddade bönor i kylskåp, skölj dem före användning och ät de inom en veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s