Världens godaste havrebaguetter

Helgen närmar sig och det kanske är dags att unna sig ett riktigt segt, saftigt, gott bröd? Denna supergoda baguette bakar jag så gott som ALLTID när vi ska få gäster  (som ett safecard ifall maten smakar strumpa.) Och det blir alltid uppskattat, garanterat!!

Gott till sallad, soppa, ostbricka – allt!

Först när man bakar ut dem blir man jättedeppig eftersom degen bara kladdar, men det är helt lugnt, det ska va så. För sedan, när de är i  ugnen, förvandlas dem likt askungen till riktit saftiga och snygga proffsbröd. Mm, det här är godis för mig!!

Receptet kommer från min eminenta bloggkompis Elin.

4 havrebaguetter

1/2 pkt (25 g) jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
10-10 1/2 dl
vetemjöl
Smula jästen i en bunke och strö över salt och klicka i honungen. Rör ut med lite av det ljumma vattnet och häll
sedan i resten av vattnet. Tillsätt havregrynen och sist vetemjölet. Arbeta ihop allt till en smidig deg.

Strö 2 msk vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-2 timmar.

Värm sedan ugnen till 260 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord.
Var försiktig så att inte jäsbubblorna förstörs. Använd en degskrapa för att dela degen i fyra delar.

Fös ihop dem avlånga baguetter. Mjöla dem lätt och vrid försiktigt i en spiral och lyft över till en plåt med bakplåtspapper.

Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 12-15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s