Mammas snabba purjofisk

Denna fiskrätt är supersnabb att göra och blir vansinnigt god. Det är mammas kok-ihop och hon är inte dum på att laga mat hon!

Just på denna bild har jag stoppat med potatisen i gratängen, det var nog ett test och jag vad jag minns så blev det också jättegott. Men här kommer receptet i orginal (om det nu finns något sådant)

Snabbfisk till 4 personer

400-500 gram vit fisk, t.ex. torsk

2½ dl mellangrädde

10 cm purjolök

eventuellt en tomat skuren i skivor

salt peppar

Koka potatis. Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och svart- eller citronpeppar. Hacka purjolöken och strö över. Slå över mellangrädden och lägg på tomatskivorna. Stoppa in i ugnen, 200 grader ca 15-20 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Servera med kokt eller pressad potatis och en god sallad. Rivna morötter med pressad citron på är en god sallad.

Annonser

5 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s