Lyckobringande linsgryta

Dagens lunch blev så rackans läcker att jag bara var tvungen att dela med mig.
Jag har aldrig gillat linser innan, men denna rätt tog mig med storm!
Det är min mammavänninna Åsa-Karin som bidragit med grundreceptet. I hennes familj äter man den till
fullkornspasta eller ris och utan mina tillägg: soltorkad tomat, lök, morot o paprika.
Ungarna älskar det och jag förstår dem!
Linsgryta 4 portioner (om man har det till pasta, annars kanske 2½?)
som jag gör den…

1 burk krossade tomater med chili
en skvätt vatten
1 dl röda linser
1 gul lök
1 gul paprika
2 grovt rivna morötter
en näve soltorkade tomater
ketchup, salt, svartpeppar,  kanel – är ett måste
och gör hela grejen, en nypa socker och lite aromat
garnityr: jordnötter och egenrostade solroskärnor.

Hacka löken fint och fräs i lite olja. Tillsätt tomater, lite vatten och linserna. Låt sjuda 10 minuter tills linserna är mjuka.

Krydda med ovanstående förslag. Hacka soltorkade tomater och paprika grovt och  skala o grovriv morötterna och häll i
alltsammans. Låt koka ihop. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna och strö ovanpå.

Servera med en bit bröd eller  fullkornspasta om du är på det humöret. Och såklart, en god sallad.

Jag har inte provat den på mina barn, men för att vara på den säkra sidan – skippa paprika, det är inte värt att de dissar hela rätter pga. paprikasträck!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s