Sundholms fisksoppa

Det här är det absolut bästa middagsrecpt jag har! Så otroligt gott, tycker både
stor och liten – för att inte prata om hur gott det luktar i personalrummet när
den får hänga med dit…
Recptet kommer från familjen Sundholm och de kom även på den fiffiga idén att mixa läskiga grönsaker så  att de inte syns och skrämmer de små… Superfiffigt!

 Jag brukar behålla fisk, potatis och morötter hela för de går hem och så är det gott att ha lite att
tugga på. Servera gärna med ett gott bröd eller partyknäcke.

Sundholms fisksoppa

1 liter vatten
2st fiskbuljongtärningar
6-7 potatisar
2 mörötter
ex. purjolök,
ärtor, majs, diverse du har hemma
(Ellinor tar en halv påse frysta blandade grönsaker)
1 dl mellangrädde
400-500 g fisk, typ tork,
flundra eller laxsalt,
salt, peppar
dill
Skala och hacka potatis och morötter, koka i 10 minuter. Tillsät lök och frysta grönsaker o
låt koka tills grönsakerna är mjuka. Fiska upp de grönsaker du vill ha hela och mixa resten med
en stavmixer. Lägg tillbaka dina hela grönsaker och fisken, delad i bitar.
Låt sjuda tills fisken är klar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s