Skillemadinkelfrallor

Vab-dagar är bakdagar… Man får ju passa på när man får tillfälle…
Snörvel snorum hejkackalorum!
Dinkelfrallor
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
½ dl olja
1 msk salt
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
8-9 dl fullkornsdinkel
ägg till  pensling
sesamfrönSmula jästen i en bunke. Häll i salt och rör om
till jästen löst sig. Tillsätt vatten och olja och rör om. Blanda ner rågmjölet
och det mesta av vetemjölet – de där får du känna dig fram till. När den känns
fast och färdig är den klar. Sen ska degen jäsa ca 40 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda lite. Dela degan i 16 delar
och rulla till bullar. Platta till dem rättså mycket. Sen lägger du bakduk över
och låter med jäsa en stund till, ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s