Mammas lenande limpa

Det kan regna, vara mycket på jobbet, problem i skolan, strul med bilen eller ja, vad som helst.
Men att komma hem till doften av nybakat bröd, det är något alldeles lenande som får den mest
stålkalla surpuppa att smälta och bli lugn som en filbuke vid köksbordet.
Däremot kan det vara oerhört stressande att känna pressen alt. viljan att baka men INTE HINNA!!
Så, till alla oss som har ”lite mycket nu” här kommer ett oknussligt brödrecept som blir klart på
nolltid tack vare att det varken ska jäsa eller bakas ut. Dessutom är det fullt av fibrer och jääääättegott!
1 lenande Lingonlimpa
3 dl vetemjöl – gärna kärnvete med fullkorn
3 ½ dl grovt rågmjöl
½ dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
½-1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk
Blanda ihop alla inredienser och lägg kladdet i en smord brödform som du strött havregryn i eller
täckt med bakplåtspapper, och stoppa in i 175 grader varm ugn.  Låt brödet stå där i 50-60 minuter.
Låt svalna under bakduk tills det är riktigt, riktigt avsvalnat, skär i skivor och ät med ost och gurka!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s