Lunchvåfflor

Jag hittade dessa bilder i en matmapp och blev så sugen på lunchvåfflor.
Detta är en synnerligen trevlig lättlunch eller mellanmål, eller kvällsmat med för den delen, rik på både
fibrer, protein och grönsaker. Detta blir definitivt dagens lunch imorgon – gör den du med. Ungarna älskar!
Spenatvåfflor
6-8 laggar
4 dl mjölk
2½ dl dinkelsikt eller kärnvetemjöl med fullkorn
½ dl vetekli
1 tsk bakpulver
75 gram smält smör/margarin
ca 100 gram hackad fryst spetat
2 krm salt
Hetta upp våffeljärnet. Vispa mjölk, mjöl, salt och bakpulver till en jämn smet. Tillsätt de svalnade smöret.
Pensla järnet med smält smör första gången. Vrid ur vattnet ur den lätt tinade spenaten och blanda ner
den i smeten. Grädda våfflorna och lägg dem på galler.
Servera med keso eller cream
cheese och lite hackad rödlök
 VÅFFLOR MED MOROT OCH ÄPPLE
-BARNENS FAVORIT-
10 laggar
50 gram smält smör/margarin
2 ägg
6-7 dl mjölk
4 dl dinkelsikt eller vetemjöl
1 dl vetekli
2 krm salt
1 stor morot
1 äpple
Smält smöret och låt det svalna.
Skala och riv morot och äpple fint. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt hälfen av mjölken samt hela mjölmängden.
Vispa eller rör smeten slät. Häll i resten av mjölken, salt, matfett, morot och äpple. Hetta upp järnet och smörj första
gången med matfett. Grädda våfflorna och lägg på galler. Servera med keso och dofta över lite kanel.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s