Äppelbulgur

Det här är ett av mina mellanmål och receptet kom till en gång när jag behövde ett hälsosamt mellanmål till ett skolarbete.
Kombinationen kaneldoftande bulgur, krispigt höstäppel och rostade hasselnötter, ja det är ju bara en given succé!
Gör ett rejält lass, förvara i kylskåp och plocka fram när det behövs snabbmellis.
Jag har ofta med mig en burk äppelbulgur till jobb eller plugg.
För 2 personer
1 dl bulgur
1½ tsk kanel
1 stort eller 2 små
äpplen
1 näve hasselnötter efter
behag
ev några russin.
Koka bulgurn enligt anvisning på paketet men krydda med kanel istället för salt.
Låt svalna. Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna, gnugga bort skalet och hacka den grovt.
Hacka också äpplet och blanda alltsamman i en vacker skål.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s