Äppelbananmuffins

Mamma, får vi fika? hojats det från en soffa full av små kepskillar…
Javisst, säger jag och plockar fram ett omgjort recept av hälsosamma underbaraclaramuffins, anpassade efter våra smaker.
Spänt iaktar jag reaktionerna… JÄTTEGODA!! Ingen som misstänker att de innehåller massa fibrer, är sötade med banan och bara innehåller 1/10 så mycket vanligt socker som traditionella muffins. Succé!
12 äppelbananmuffins
3 dl havregryn
75 gram smör
1  1/2 dl mjölk
2 ägg
2 msk socker

1 1/2 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 tsk bakpulver
1-2 bananer (beroende på hur stora de är)
½ äpple
kanel

Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret och blanda med mjölken. Mät upp havregryn i en bunke och slå över mjölken. Låt stå en liten stund.

Mosa bananen och hacka ett halvt skalat äpple i små bitar. Knäck äggen och blanda ner i havregrynsgeggan
tillsammans med den mosade bananen. Rör om väl. Blanda socker, mjöl och bakpulver, blanda ner i
muffinssmeten och rör om ordentligt. Fördela smeten i muffinsformar (gärna ståendes i muffinsplåt) tryck ner några äppelbitar och dofta över med kanel. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 18-20 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s