Partyknäcke (or as we call them: chips)

Ett riktigt festligt knäckebröd som gör succé både hos lillebror och gammelfarfar, och som i det närmaste smakar chips, om inte hundra gånger godare! Ett bra sätt att introducera frön för skeptiska. Och det bästa av allt – SÅ lätta att göra!!
Om du känner att pumpakärnor o melonkärnor är aningens dyrt rekommenderar jag varmt Risentas lösviktsmüsli, där kan man välja på massor av frön till priset av 79 kr/kg  (till skillnad från samma fabrikats melonkärnor i påse som kostar 188 kr/kg)

1 plåt partyknäcke
1 dl majsmjöl (finns bland de utlänska varorna)
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
2 1/4 dl valfria blandande frön eller
1 dl solroskärnor, ½ dl pumpakärnor, ½ dl melonkärnor, 1/4 dl rostade quinoapuffar
2 msk olivolja
flingsalt
2½ dl kokande vatten

Blanda de torra ingredienserna. Rör i oljan och blanda om väl.
Tillsätt kokande vatten och låt svälla lite ca 10 minuter. Bred ut smeten på ett bakplåtspapprad plåt.

Smart är att lägga en bakplåtspapper över och kavla ovanpå. Sätt in i ugnen, 150 grader ca 1 h.
TIPS: För att få snygga raka kanter tar du ut plåten efter ca halva tiden när knäcket blivit segt och
formbart, och klipper snygga remsor med en sax. Sen är det bara att stoppa tillbaka plåten och köra en halvtimme till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s