Plommon o digestive

Hur tjusigt är det inte att baka sina egna digestivekex?! Dessa är så otroligt läckra och
löjligt enkelt att göra – att ingen har hittat på receptet innan.. Äntligen! ropade jag när min miljömedvetna bekant, la ut receptet på sin populära blogg vilken jag tycker ni ska besöka ögonaböj.
Jag har ändrat lite efter hur det känns natuligt för mig, tror man kan reducera sockermängden till hälften, om man så önskar.
Digestivekex
ca 12 st
2 dl havregryn
2 dl Kärnvetemjöl med fullkorn
1 msk farinsocker
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
saften av 1/4 citron
75 g smör
eller margarin
ca 1 msk mjölk
Kör havregrynen i matberedare till havremjöl. Blanda i resterande torra ingredienser och pressa över citronsaften.
Tillsätt smöret klickvis medan maskinen är igång. Häll till sist ner mjölken tills det blir en deg.
Kavla ut degen så den blir typ ½ cm tjock. Ta ut rundlar med ett glas eller liknande och
lägg dem på plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15- 20 minuter.
Stäng av ugnen och låt dem stå kvar på eftervärme 30-40 minuter till.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s