Coleslaw

Alltså, det här är ju helt fantastiskt gott och gick hem här hos den mest kräsna, 3årsnäsan. De andra
dissade dock senapssmaken, men den kan man ju skippa.
Min coleslaw gör jag utan majonäs och byter ut tung cremé frasich mot turkisk yoghurt, för att det är
godare helt enkelt och ger en riktig fräsch och krispig sallad.
Servera med grillad kyckling, färsbiffar eller en god korv (om det nu finns någon sådan).
För 4 portioner
7 dl finstrimlad vitkål
2 morötter
1 äpple
1 dl turkisk
yoghurt
1 tsk fransk senap
(gillar dina ungar inte senap så uteslut den, det är inte värt att dissa hela
rätten pga  den, det blir jättegott ändå)
salt o peppar
Strimla vitkål o morötter i matberedare eller på rivjärn. Vitkål kan man förresten hyvla med
osthyvel.
Hacka äpplet. Blanda yoghurt, senap, salt och peppar tills det smakar bra. Blanda samman allt
och låt gärna stå kallt en stund innan servering.
Superenkel kycklingmarinad:
För 400g kyckling
Blanda ½ dl olja, 1 msk kinesiskt soya och 1 tsk sambal oelek, salt och peppar.
Lägg kyckling o marinad i en plastpåse och låt dra några timmar.
Stek kycklingen i ugn 200-225 grader typ 20-30 minuter eller tills de är klara helt enkelt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s