Knåatar

När Söta Saker utlyste att månadens sötsak var lättlagat, något som går snabbt att svänga ihop, kom jag omedelbart att
tänka på mormors knortar. Dessa svängde hon ihop på ett kick när köket plötsligt var fullt av sultna mjölkdrickare.

För de här hastbullarna ska avnjutas med iskall mjölk på en pinnstol i köket.

10-15 st hastbullar

2,5dl kärnvetemjöl med fullkorn
0,5 dl socker
1tsk bakpulver
1tsk stött kardemumma
50 gram smör eller margarin
1 litet ägg
1dl mjölk eller filmjölk
något gott att stoppa i, en näve russin, torkade aprikoser, hackad choklad, grovhackade valnötter eller
några goda bär.
pensling: 1 ägg

pärlsocker + ev hackad mandel

Blanda de torra ingrediensena i en skål. Klicka ner matfettet och finfördela med
fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.
Tillsätt ägg och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
Blanda i din fyllning och klicka sedan ut i pappersformar eller direkt på bakplåtspappesklädd plåt. Pensla med ägg eller
låt bli. Strö på pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 225-250 grader, ca 10 minuter.
Låt dem svalna under bakduk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s