Äppelbullar

Åh, känner ni? Luften är alldeles klar och solen skiner högt på himlen, det luktar skolstart och jag
skulle kunna vara ute hela dagen. Killarna med.
Då är det bra med picknickbullar som ger ordentlig mättnad så man orkar hålla igång läääänge. Dessa är
höstfriska mellanmålsbullar med mycket smak och energi. Ps. Det är förresten jättesmart att introducera nya grejer när man är på picknick för allt smakar mycket bättre utomhus.
15-20 äppelbullar
25 gram jäst
25 gram smör eller margarin
2 dl äppeljuice
1 äpple
1 tsk salt
2 msk socker
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 dl solroskärnor
1 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
ägg   till pensling o hackade hasselnötter att strö på.
Finfördela smöret i en bunke och smula ner jästen. Värm äppeljuice till 37 grader och häll den över, rör om tills smör och jäst
smält. Riv äpplet grovt och rör ner tillsammans med salt, socker, solroskärnor, kardemumma och kanel.
Tillsätt sedan graham och vetemjöl och arbeta väl. Låt jäsa i en timme.
Tag upp och knåda degen på mjölat bakbord. Rulla till bullar i önskad storlek och låt dem jäsa ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på hackade hasselnötter. Är du allergisk tar du solroskärnor istället.
Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 20-23 minuter. Låt svalna under bakduk.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s